Vești bune pentru reprezentanții HoReCa! În ce condiții ar putea rămâne deschise restaurantele indiferent de incidența cazurilor de COVID

Publicitate

Restaurantele care au tot personalul vaccinat anti-COVID ar putea rămâne deschise indiferent de rata de incidență. Decizia va fi luată după consultările cu oficialii HoReCa, potrivit premierului Florin Cîțu.

“Am avut discuții și cu restaurantele, pentru că au fost lovite în această perioadă. Pentru restaurante am propus, nu este o decizie luată, discutăm, că dacă își vaccinează tot personalul, să fie deschiși tot timpul și să nu mai fie legați de rata de incidență. Poate să fie deschis cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legați de rata de de incidență…Să nu mai fie clar dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat. Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, a  transmis premierul, potrivit Agerpres.

În opinia sa, și companiile mari din România ar trebui să-și vaccineze tot personalul pentru a nu mai avea focare.

Florin Cîțu a mai susținut că după atingerea pragului de vaccinare de 70% se poate lua în calcul și renunțarea la mască în spațiul public.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!