Vara lucrărilor în infrastructura educațională la Târgoviște

Publicitate

Unitățile școlare din Târgoviște, într-o transformare fără precedent!

În prezent se derulează 10 investiții de modernizare a unităților de învățământ în municipiul Târgoviște.

La Colegiul Național “Constantin Carabella”, se construiește cea mai modernă bază sportivă școlară din municipiul Târgoviște. Potrivit primarului municipiului, Cristian Stan, ”la acest moment, investiția este în grafic, iar la începutul anului viitor, cei aproximativ 800 de elevi ai acestei unități de învățământ vor beneficia de o bază sportivă de excepție, care va cuprinde atât o sală de sport, cu toate dotările, cât și un teren multifunctional”.

Valoarea contractului de la ”Carabella” este de 2.655.048,37 lei, iar sursa de finanțare este asigurată din bugetul local.

De asemenea, se lucrează și la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 13. Aceasta va fi transformată integral în cadrul unei investiții în valoare de 2.924.487,39 lei, durata maximă de execuție fiind de 12 luni, iar finanțarea lucrărilor fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

”Construită în urmă cu peste 40 de ani, grădinița nu a beneficiat niciodată de lucrări serioase de modernizare”, a precizat edilul.

Tot un șantier este și Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”. Aici, proiectul, cu o valoare totală de 18.496.227,26 lei (inclusiv TVA), echivalează cu transformarea din temelii a unității de învățământ amintite.

Școala va fi reabilitată în întregime, se vor construi nu mai puțin de 6 corpuri noi de clădire, realizându-se creșterea numărului de săli de curs de la 22 la 36, se va construi o sală de festivități, se va extinde sala de sport, se vor construi grupuri sanitare și vestiare aferente zonei sportive, la care se adaugă o clădire tehnică.

Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, iar durata maximă de execuție este de 12 luni.

”Investiția este în grafic, iar anul viitor copiii din zonă vor beneficia de una dintre cele mai moderne și mai bine dotate școli din România”, a mai subliniat primarul Cristian Stan.

Și Creșa nr. 14 este în plin proces de extindere și reabilitare. Aici va fi extins imobilul existent (clădirea destinată creșei) cu un corp nou, dar și reabilitată, consolidate, recompartimentată clădirea actuală.

La vizita în teren, primarul Stan a declarat: ”Ritmul de execuție este unul deosebit, în numai 4 luni noul corp de clădire fiind aproape ridicat, în același timp lucrându-se intens și la reabilitarea corpului vechi. Valoarea totală a proiectului este de 4.578.979,00 lei (inclusiv TVA), durata maximă de realizare este de 24 de luni (însă intenționăm devansarea acestuia cu cel puțîn 8-10 luni), iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!