Valabilitatea voucherelor de vacanță acordate și nefolosite în 2019 și 2020 a fost prelungită

Publicitate

Unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemia de Covid-19 este turismul, astfel c valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în 2019 şi în 2020 a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2021. Guvernul a aprobat act normativ în acest sens, în şedinţa de vineri.

„Voucherele de vacanţă acordate în această perioadă, care n-au putut fi utilizate ca urmare a măsurilor impuse de restricţii sanitare (…), vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului viitor, până la 31 decembrie 2021, mai ales în contextul în care aşteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze”, a declarat sâmbătă şeful Cancelariei premierului.

Astfel, potrivit lui Ionel Dancă, în domeniul economic, a fost dezbătut, în prima lectură, un proiect de ordonanță de urgență discutat cu reprezentanții mediului de afaceri pentru a veni în sprijinul sectoarelor cel mai grav afectate de pandemia COVID-19, respectiv întreprinderile din turism, structuri de cazare și de alimentație publică, agenții de turism, domeniul HoReCa.

”Este vorba despre Ordonanța de Urgență care instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate de aceste companii în anul 2020, față de cifra de afaceri din 2019. Este o schemă de ajutor de stat discutată cu reprezentanții mediului de afaceri care urmează a fi notificată Comisiei Europene și, după aprobarea Comisiei Europene, Ordonanța de Urgență urmează a fi adoptată în forma finală și operaționalizată.

Tot pentru domeniul turismului un act normativ înaintat de Ministerul Economiei prevede prelungirea valabilității voucherelor de vacanță acordate în 2019 și în 2020 până la data de 31 decembrie 2021”, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!