USR acuză PSD și PNL că schimbă legea cu dedicație pentru primarul din Mogoșoaia și liderii PNL care au interese imobiliare în zonă

Publicitate

Într-un proiect de modificare a Codului Administrativ care își propunea să faciliteze închirierea de spații pentru tonomatele de cafea de către MAI, au fost introduse zeci de amendamente printre care unul care schimbă definiția majorității calificate din Codul Administrativ.

După modificarea adoptată astăzi la Senat, un proiect imobiliar precum Sectorul zero din Mogoșoaia se poate adopta cu votul de la 10 consilieri în loc de 11. Modificarea reduce cu 1 majoritatea necesară atunci când numărul total de consilieri e multiplu de 3 (ex. 15 sau 21).

Avem o decizie CCR care spune clar că articolul actual din lege privind majoritatea calificată este constituțional și clar. Nu era niciun motiv pentru care definiția din Codul Administrativ să fie schimbată altul decât interesele imobiliare din Mogoșoaia ale liderilor PNL, în frunte cu Alina Gorghiu.

Este a doua încercare de modificare pe șest a legii, au mai avut o tentativă în decembrie 2021, înainte de publicarea deciziei CCR pe speța Sectorul zero.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!