Un şofer de TIR s-a lăsat de meserie pentru a porni o afacere de succes. Şi-a investit toţi banii câştigaţi de pe urma şoferiei

Publicitate

Ştefan Khalil
Un bărbat din Bistrița a renunțat la soferie și s-a apucat de o meserie mai puțin cunoscută, cea de coșar. Acesta nu este orice fel de coșar, ci e este unul hig-tech, deoarce și-a investit economiile de aproape 10 mii de euro, în cursuri de perfecționări și dotări. De atunci, bărbatul are grijă ca oamenii să treacă mai ușor peste iarnă.

Omul are deja o poreclă, cea de ,,Hornarul de Bistrița’’. Numele lui adevărat este Ciprian Marek (34 ani) și are trei copii. Cel mai mic dintre ei are șapte luni. După mult timp în care a stat departe de famile, din cauza curselor lungi pe care trebuia să le parcurgă cu TIR-ul, acesta și-a găsit o altă meserie despre care nu știa nimic înainte, cea de coṣặrit.
Costurile au fost destul de mari pentru aceste servicii. Bărbatul a luat decizia să urmeze cursurile de formare și să devină hornar cu acte-n regulă. Ocupația lui acum este aceea de a monta seminee și de a curặta coșurile de fum.
Și-a deschis de un an de zile un showroom, unde are 3 angajați momentan și muncește la fel de mult că ei, care și aceștia s-au reprofilat. Unul dintre ei lucra în call-center. Până acum au reușit să rezolve toate coșurile, cu toate că unii oameni preferă să-și curețe singuri coșul.
Anul acesta, în Italia a avut loc cea mai mare întâlnire a coșarilor din lume. Ciprian Marek a reprezentat România. Au participat în total 1.300 de coșari, din care 10 au fost din țara noastră.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele