Un nou proiect european la Târgoviște. Sume importante pentru comunitatea de la Romlux

Publicitate

O șansă la un nou început pentru locuitorii cartierului Romlux din Târgoviște!

Primăria Târgoviște, împreună cu Direcția de Asistență Socială Târgoviște, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 15, Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”, Asociația „Târgoviște spre Europa”, Asociația Partnet și SC Intratest SA, va implementa aici un proiect european destinat locuitorilor, în majoritate de etnie romă.

Proiectul este finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, „Eu sper – Dezvoltarea integrată a comunității marginalizate Romlux” și are valoarea de 17.218.266,53 lei. Obiectivul general al proiectului este  de promovare a incluziunii sociale, de combatere a sărăciei și a oricărei discriminări prin integrarea socio-economică a 570 de persoane din această comunitate marginalizată. Se va pune accent pe găsirea de locuri de muncă pentru o mare parte a târgoviștenilor de la Romlux, dar și pe integrarea educațională și sprijinirea copiilor din acest cartier să meargă la școală.

„Este extrem de important ca situația din zona respectivă să nu se perpetueze, iar copiii să rămână captivi și să facă în continuare parte dintr-o comunitate marginalizată. În acest moment se procedează deja la identificarea persoanelor din grupul țintă, este o activitate laborioasă, pentru că dintr-o comunitate marginalizată este foarte dificil să putem identifica persoane care să fie convinse să participe la aceste măsuri de integrare socială și pe zona educațională”, a declarat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

În cadrul proiectului european, care are o durată de implementare de 36 de luni, 350 de persoane vor fi consiliate profesional, vor fi acordate 350 de subvenții, vor fi angajate 106 persoane, angajatorii vor primi subvenții pentru aceste persoane 900 de lei lunar pe angajat timp de 12 luni, 100 de persoane vor participa la cursuri de formare anteprenorială, vor fi realizate 100 de planuri de afaceri, 28 de planuri de afaceri vor fi selectate în vederea acordării de microgranturi de 25.000 de euro fiecare, 570 de persoane vor beneficia de analize gratuite, 30 de persoane vor beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu, vor fi acordate 570 de kituri medico-sanitare, 50 de persoane vor beneficia de pachete suport medicale de imagistică și rezonanță magnetică, 200 de persoane vor beneficia de servicii analize specializate oftalmologice și ORL, vor fi acordate dispozitive auditive și ochelari pentru 150 de persoane, vor fi analizate în vederea reabilitării și se va interveni la 194 de gospodării.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!