Un motociclist, condamnat la închisoare după ce a lovit un bătrân în trafic. Trebuie să-i plătească și daune morale

Publicitate

Un afacerist din Iași plătește un conflict pe care l-a avut cu un bătrân în vârstă de 68 de ani, în trafic, în septembrie 2015. George Mișu Turiceanu conducea o motocicletă BMW, iar bătrânul o Dacie. Cei doi s-au șicanat în trafic, o bucată bună de drum, iar la un moment dat s-au oprit și s-a ajuns la violențe, notează adevarul.ro.

„Prin urmare, inculpatul nu şi-a păstrat calmul, s-a enervat, astfel că, în momentul în care persoana vătămată a oprit autovehiculul în dreptul trecerii de pietoni de dinaintea sensului giratoriu din Podu Roş, pentru a da prioritate pietonilor, inculpatul a oprit şi el motocicleta, în partea stângă a autoutilitarei Dacia, şi a sprijinit-o pe suport. (…) Instanţa reţine că in­culpatul s-a îndreptat spre portiera şoferului autoutilitarei şi a început să-i adreseze injurii persoanei vătămate. Instanţa arată că actele de violenţă ale inculpatului au fost exercitate din dorinţa inculpatului de a pedepsi persoana vătămată pentru o conduită rutieră pe care inculpatul a considerat-o neconformă. Inculpatul a considerat că îşi poate face singur dreptate, a acţioat în mod contrar regulilor rutiere şi nor­melor morale ale societăţii, ata­când cu uşurinţă o persoană în vârstă, aspecte care demonstrează o slabă cenzură din partea inculpatului“, se arată în motivarea instanței.
Turiceanu a fost acuzat astfel de loviri și alte violențe, fiind condamnat la un an și două luni de închisoare, cu suspendare, și este obligat să-i plătească 7000 de lei bătrânului agresat drept daune morale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!