Un medic chirurg din Brașov a fost arestat pentru că a cerut 10000 de lei mită pentru o operație

Publicitate

Un medic din Brașov a fost arestat de polițiști după ce ar fi fost prins chiar în momentul în care lua bani de la rudele unui bolnav pentru ca acesta să-i facă o operație la un spital de stat. Chirurgul Sorin Baloș, care lucrează la Spitalul Județean Brașov, a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 8000 de lei pentru o intervenție chirurgicală. Totodată, medicul ar mai fi primit alți 2000 de lei înainte de  operație, după ce a cerut suma totală de 10 000 de lei.

Miercuri, Tribunalul Brașov a decis ca doctorul chirurg, cercetat pe luare de mită, să petreacă următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Procurorii au contestat decizia.

Chirurgul a fost prins în timp ce primea banii de la rudele pacientului în urma unui denunț făcut de o rudă a bolnavului.

„Cu ocazia acestui flagrant a fost identificată suma de 8.000 de lei asupra respectivului medic care a fost ridicat din clinica privată unde se întâlnise cu rudele persoanei operate și a fost adus la sediul Parchetului Tribunalului Brașov. Au fost întocmite actele procedurale, iar procurorul de caz a apreciat că date fiind eforturile pe care le depun alți medici în contextul pandemiei, suma foarte mare de bani aflată în discuție, respectiva persoană reprezintă pericol public, astfel încât a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi să formuleze o propunere către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov pentru arestarea preventivă a medicului”, a declarat procurorul Claudiu Sandu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, pentru bizbrasov.ro.

Se pare că o rudă a pacientului i-a trimis un mesaj polițistului Marian Godină pentru a-I cere un sfat în acest sens. Acesta i-a dat un număr de telefon și l-a îndrumut să ia legătura cu autoritățile, organiându-se frlagrantul.

„Vă salut! Fac un mic deranj cu o întrebare. Un membru al familiei tocmai s-a operat zilele trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Domnul chirurg care a făcut operaţia i-a cerut mătuşii mele o sumă destul de considerabilă de bani, 10.000 de lei (pentru personalul participant la operaţie).

Astăzi, de teamă, vărul meu a luat legătura cu domnul doctor şi i-a dat o parte din bani, 2.000 de lei, spunându-i că, ulterior, îi va da şi restul banilor. Dacă m-ai putea ajuta cu un sfat sau o părere, aş fi recunoscător”, a scris acesta.

Marian Godină a postat mesajul pe Facebook.

„Am primit aseară, pe pagină, acest mesaj. Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele şi să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune şi i-am zis să nu cumva să dea înapoi şi să aibă încredere.

Nu a dat, iar azi s-a dus să dea bănuţii domnului doctor. Pe hol aşteptau câţiva „pacienţi”, care au intrat în cabinet nepoftiţi, imediat după tranzacţie. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta. V-ar mustra conştiinţa în locul meu? Pe mine nu”, a povestit poliţistul pe rețeaua de socializare.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!