Un dâmboviţean a reclamat că i-au fost furaţi mulţi bani. Ce au descoperit poliţiştii

Publicitate

Pornind de la un caz petrecut pe 5 mai în Dâmbovița, polițiștii atrag atenția că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

La data amintită, poliţiştii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au fost sesizaţi de un bărbat de 34 de ani, din Șelaru, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras 10.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză ar fi uitat unde a pus banii, găsindu-i ulterior în locuința sa.

Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor O.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.

Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment. Aşadar, nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!