Transferul contribuțiilor de la angajat la angajator, o bulibășeală

Publicitate

Răsturnare de situație? Deși a fost anunțată o creștere de 25% a salariilor din sectorul bugetar, prin Legea salarizării unitare, de la 1 ianuarie 2018, acestea abia vor fi majorate cu 5%. Cel puțin așa susține liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, după discuțiile cu reprezentanții Guvernului.

”Conform precizărilor domnului ministru al Justiției, legea (privind transferul contribuțiilor de la angajat la angajator n.r.) va prevedea în mod expres și imperativ faptul că angajatorii sunt obligați să crească cu 20% nivelul salariilor brute, la care se vor aplica noile contribuții sociale, 35% pentru angajat și cele 10% impozit pe salarii. În condițiile respective, cresc salariile nete în sectorul economic, privat sau de stat, cu aproximativ 8% în structura dată. În același timp, pare convenit cu sectorul bugetar că va vedea creșterea de 25% prevăzută pentru 1 ianuarie 2018 prin Legea Salarizării bugetare, din care se vor scădea taxele sociale, respectiv 20% pentru angajator, deci o creștere aproximativă de 5% net, mai exact 4,3%”, a precizat Bogdan Hossu.
Întrebat ce se va întâmpla dacă angajatorul nu va mări salariul brut al angajatului, președintele Cartel Alfa a răspuns că va trebui văzut ce prevede textul de lege.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele