Transfăgărășanul și Transalpina, două dintre cele mai frumoase șosele din România, se închid din cauza condițiilor meteorologice

Publicitate

Duminică este ultima zi din acest an în care mai puteți urca pe Transfăgărășan și Transalpina, unele dintre cele mai frumoase drumuri din România. De luni, 6 noiembrie, ambele șosele se vor închide, începând cu ora 08.00, din cauza condițiilor meteorologice. Anunțul a fost făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:

-DN 7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800);

-DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800).

Precizăm că la altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de către fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului”, se arată într-un comunicat emis de CNAIR.

Circulaţia pe cele două șosele va fi redeschisă în lunile mai-iunie 2024, în funcţie de cum va fi vremea.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!