TRAGEDIE | Doi dintre românii care și-au găsit sfârșitul în explozia din Cehia sunt din Dâmbovița

Publicitate

Durere mare pentru familile a doi dâmboviṭeni care au murit într-o fabricặ  chimică de lângă capitala Cehiei, Praga,în localitatea Kralupy,  joi dimineață, în jurul orei 10, în urma unei explozii. Șase muncitori de la o uzină chimică din localitatea Karlupy și-au pierdut viața în timpul unei acțiuni de curățare a unui rezervor gol. Autoritățile din Cehia au confirmat faptul că cinci dintre aceștia sunt români.

Doi dintre muncitorii care au murit în urma exploziei din Cehia sunt din județul Prahova, iar alți doi din județul Dâmbovița. Până acum, nu a fost dat presei, numele celui de al cincilea român. Constantin Brȃnzaru, (55 de ani) din localitatea Chirca, și Georgian Cătălin Ștefan (24 de ani), din orașul Titu, sunt cei doi dâmbovițeni care și-au pierdut viața.

Președintele României, Klaus Iohannis a reacționat în urma acestei tragedii și a transmis condoleanțe famililor îndurerate.,, Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă profundul regret că cetăţenii români au căzut victime ale acestui accident.

Potrivit sursei Adevărul, preşedintele României transmite condoleanţe şi este alături de familile îndurerate ale tuturor celor care şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident şi urează însănătoşire grabnică celor răniţi’’.Preṣedintele Romȃniei a solicitat autoritaṭilor ca familile celor care si-au pierdut viaṭa in urma acestei explozii sặ primeascặ asistenṭa de care au nevoie.

De asemenea, premierul României, Monica Dặncilặ a declarat că a luat legătura cu Ministru Afacerilor Externe. ,,Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzina chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, între care şi cetăţeni români. Transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiilor îndurerate. Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa consulară de care au nevoie’’.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!