Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, recunoscut și în Turcia!

Publicitate

Spectacole ale Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, pe scenele festivalurilor culturale de la Ankara și Trabzon.

”Micul nostru teatru a fost invitat la două festivaluri care s-au desfășurat în paralel. Astfel, o parte dintre actori au trebuit să zboare de la Ankara la Trabzon”, au anunțat reprezentanții instituției culturale târgoviștene.

Prima participare a fost la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „Little Ladies, Little Gentlemen” din Ankara, cu spectacolul „Pasărea de foc”, de Irina Niculescu. S-au jucat, timp de trei zile, șase reprezentații la Șinași Sahnesi, o sală de 400 de locuri care a fost de fiecare dată arhiplină de copii însoțiți de educatoare, de învățători sau de părinți. Teatrul Tony Bulandra s-a bucurat astfel, în Ankara, de nu mai puțin de 2.400 de spectatori. Textul spectacolului a fost povestit live, în limba turcă, de actorul Teatrului de Stat din Ankara, Koray Alper, care a și însoțit trupa târgovișteană în permanență.

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște este binecunoscut la Trabzon, pentru că în 2006 a luat Premiul Cel mai bun spectacol pentru „Bacantele” de Euripide, în regia lui Mihai Măniuțiu. Atunci spectacolul a produs un val de rumoare și au apărut știri aproape în toate publicațiile. A urmat participarea cu spectacolul „Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, în regia lui Suren Shahverdyan (de origine armeană), iar acum cu „Salonul nr. 6”, după A.P. Cehov, în regia lui Dumitru Acriș.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!