Teatru interactiv pentru tineri, premieră la Târgoviște

Publicitate

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște a adus în luna octombrie câte un spectacol-premieră pentru fiecare categorie de vârstă. După „Vănătoarea sălbatică” (recomandat celor peste 14 ani), „Amintiri din copilărie” (celor de peste 3 ani), un spectacol, adresat în special adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, a avut loc premiera aseară la Sala Mihai Popescu (Teatrul pentru Copii, redeschis pe Calea Domnească).

Spectacolul „Marginea”, după piesa „The Edge” de Edward Bond (dramaturg, scenarist, poet englez), reprezintă o formă nouă de teatru: teatru în educație. Tinerii sunt atrași în poveste și li se cere să fie spectatori-activi, să aibă o atitudine critică față de alegerile personajelor și să hotărască de partea căruia vor să fie. Spectacolul este unul special și pentru că așteaptă din partea publicului o propunere de final, personajele devenind pioni în mâna acestuia.
Producția este licența tinerei regizoare Elisa Cîtea. Prin adăugarea lui în repertoriul de stagiune, Teatrul Tony Bulandra își dorește să susțină proaspeții absolvenți și să-i confrunte cu realitatea domeniului ales.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!