Te pregătești de prima ta călătorie în străinătate? Află ce trebuie să știi pentru o călătorie perfectă în contextul actua

Sursa foto: Unsplash.com
Publicitate

Călătorind prima dată în străinătate, mai ales cu avionul, poate fi extrem de copleșitor, dar trebuie să știi că o călătorie înseamnă mai mult decât căutat locuri pentru vizitat și rezervarea biletului și a cazării. Pregătirea unei călătorii necesită și o responsabilitate și o organizare eficientă, mai ales când vine vorba de documente. 

Acordă-ți tot timpul necesar pentru a pregăti călătoria mult visată și fă niște cercetări înainte să îți faci bagajele, pentru că dat fiind contextul actual, trebuie să fii de două ori atent la cerințele la nivel mondial pentru siguranța tuturor. 

Cum poți merge liniștit în călătorie

Fă-ți pașaportul

Dacă dorești să călătorești într-o țară care nu face parte din Uniunea Europeană sau pe un alt continent, atunci cel mai bine ar fi să mergi chiar acum să te programezi la pașapoarte. Țările care nu se află în Uniunea Europeană vor cere pașaportul, adică dovada că ești cetățean al României și astfel să ți se faciliteze călătoriile internaționale. Cu alte cuvinte, pașaportul reprezintă faptul că țara îți permite să călătorești unde dorești tu în lume. 

Asigurarea medicală este crucială

Foarte multe persoane apelează la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru a li se elibera Cardul European de Sănătate, pentru că este un serviciu gratuit, dar mulți nu știu că nu ai beneficii așa numeroase ca o asigurare medicală de călătorie. De ce să-ți faci asigurare privată? Pentru că această asigurare acoperă asistențe de urgență pentru eventuale accidente neprevăzute sau îmbolnăviri, repatriere medicală și chiar și pentru internarea în spital pe motiv de SARS-CoV-2. Apelează cu încredere la serviciile oferite de asiguraricontactless.ro, pentru că firma te va ajuta să-ți alegi polița de asigurare și dacă ești deja în străinătate. 

Informează-te despre situația altor țări

Cel mai probabil nu vrei să te trezești că ai cumpărat biletele de avion și ai rezervat cazarea, ca după să afli că nici nu poți să pleci. În contextul actual, trebuie să fii mereu informat despre situația țărilor pe care dorești să le vizitezi în viitorul apropiat. Chiar dacă ai vaccinul făcut cu schema completă, unele țări cer un test PCR și pentru persoanele imunizate. Informează-te aici despre toate detaliile legate de situație fiecărei țări de care trebuie să afli și poți să găsești și alte documente necesare pentru o călătorie perfectă. 

Citește cu atenție informațiile de la aeroport

Dat fiind faptul că te afli la prima ta călătorie în afara țării, este normal să fii nesigur pe tine. Nesiguranța este cauza principală a anxietății de dinainte de decolare, de aceea trebuie să acorzi timp pentru a citi protocoalele de la aeroport ca să nu te trezești cu surprize. În plus, trebuie să afli care sunt cerințele fiecărei companii aeriene privind bagajele. După ce ai îndeplinit toți acești pași, poți să începi să te relaxezi. Verifică încă odată dacă ai toate documentele la tine, fă-ți un ceai și citește o carte sau vizionează un film. Iar dimineața înainte de plecare încearcă să mănânci ceva, nu încerca să pleci pe stomacul gol. 

Prima călătorie poate să-ți provoace anxietate curată, dar să știi că după ce te vei decola, te vei gândi doar la faptul că te-ai stresat degeaba și că abia aștepți să ajungi la destinație. Nu uita, dacă ții cont de aceste sfaturi, vei avea o călătorie perfectă și fără griji. 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!