Te îngrijorează faptul că nu vei fi o mamă bună? Descoperă cum să depășești acest moment!

Publicitate

Încă din primele momente în care o femeie află că este însărcinată, în capul ei încolțesc tot felul de întrebări și preocupări legate despre evoluția sarcinii, despre momentul nașterii, dar mai ales, despre cum va decurge viața alături de un bebeluș. Multe sunt cele care dezvoltă anumite temeri legate despre îngrijirea nou-născutului, în special femeile care sunt la prima sarcină.

Treci prin aceeași situație și nu știi cum să gestionezi lucruri, în așa fel încât să înlături aceste gânduri ce au o încărcătură emoțională puternică pentru tine?

Iată ce ar trebui să faci!

  • Informează-te și citește mai multe despre bebeluşi. Primul lucru pe care îl poți face, mai ales dacă urmează să fii pentru prima dată mamă, este să încerci să cunoști cât mai multe aspecte despre lumea micuțului tău. Nu uită, însă, că cel mai bine este să ceri sfaturi profesionale sau să citești reviste și cărți de specialitate, pentru a fi sigură de acuratețea informațiilor. În acest sens, BABYSTEM, una dintre cele mai accesate platforme îți pune la dispoziție, atât o rubrica cu sfaturi utile pentru gravide și mămici, cât și informații referitoare la recoltarea celulelor stem la naștere. În prezent, această metodă este din ce în ce mai pusă în practică de către mămicile care își doresc ca micuții lor să fie tot timpul sănătoși, iar în cazul în care se întâmplă ceva, să aibă siguranța că există întotdeauna o soluție.

 

  • Discută preocupările tale și cu alte persoane. În general, este bine să îți exteriorizezi grijile, să le împărtășești cu persoane apropiate sau cu oameni care trec/au trecut prin aceleași experiențe și situații. În caz contrar, starea de anxietate se va amplifica și îți poate face rău atât ție, cât și bebelușului tău. Vorbeşte despre procupări fie cu o prietenă care este sau a fost însărcinată, cu mama ta sau cu o altă persoană apropiată.

 

  • Nu uita că instinctul matern este un sentiment unic. Fiecare femeie se naște cu un instinct matern, pe care nu și-l descoperă sau nu și-l dezvoltă decât în clipa în care își ține puiul la piept. În acest moment, vei vedea că toate preocupările tale vor dispărea subit și, chiar dacă o să fii, probabil, stângace în anumite operațiuni, te vei perfecționa în timp. Nicio persoană nu se naște învățată, important este să ai suficient curaj și motivație să îți dorești să faci lucrurile bine pentru micuțul tău și pentru tine.

 

  • Nu lasa totul pe ultima sută de metri. Ai câteva luni la dispoziție pentru a te asigura că totul va fi perfect în momentul în care copilul tău va veni pe lume. Cumpăratul hainuţelor, a accesoriilor și articolele importante pentru cel mic, precum și pregătirea camerei sale nu doar că te vor face să uiți pentru câteva momente de alte griji, însă toate aceste activităţi te vor ajută să îți schimbi perspectiva, gândindu-te că ai făcut absolut totul, că ai pus în ordine până și cel mai mic detaliu înainte de naștere.

Încă îți faci griji pentru faptul că nu o să te descurci în postura de mamă? Uită de aceste gânduri, respectând indicațiile anterioare!

Surse foto:
www.pexels.com  

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!