Târgoviștea, pregătită de iarnă, chiar dacă zăpada întârzie

307

Chiar dacă nu a nins încă și nici meteorologii nu anunță ninsori în zona județului Dâmbovița, administrația municipală nu… doarme în bocanci. Convins că mai devreme sau mai târziu iarna își va face simțită prezența în zonă, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a inspectat ”departamentul” antideszăpezire al Direcției de Salubritate.

Potrivit domniei sale, sunt pregătite 55 de utilaje proprii ale Direcției de Salubritate, peste 250 de oameni, stocuri suficiente de nisip, sare, clorură de calciu și carburant, cu alte cuvinte ”suntem pregătiți pentru a face față provocărilor specifice anotimpului rece”, a declarat edilul.

La nevoie, celor 250 de salariați li se pot adăuga aproximativ 50 de voluntari mobilizați prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, utilajul pentru topit zăpadă, intrat anul acesta în dotarea Primăriei Târgoviște, dar și toți beneficiarii de ajutor social.

Chiar din această săptămână, prima din 2018, administrația are la dispoziție o autospecială multifuncțională, care are: sistem portabil pentru topire zăpadă; lamă de zăpadă de 3000 mm; echipament de vidanjare și spălare; rezervor de apă pentru stins incendii și transport apă; motopompă; nacelă tractabilă; troliu de tracțiune. Noul utilaj are întrebuințări multiple în activitatea de deszăpezire, de stingere a incendiilor, de intervenție la înălțime sau în condiții de precipitații abundente.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!