Echipa naționala U19 a României s-a reunit, sâmbătă după-amiază, pentru “dubla” amicală cu Macedonia, programată pe 31 august, și respectiv 2 septembrie. În cadrul lotului convocat de selecționerul Adrian Boiangiu se regăsesc doi portari dâmbovițeni: Andrei Vlad și Marian Aioani.
Primul este portar la FCSB București, iar al doilea la Chindia Târgoviște. În ceea ce-l privește pe Aioani, acesta a fost folosit de Nicu Croitoru în disputa cu Foresta Suceava, câștigată de Chindia cu 6-0. Tânărul goal-keeper a fost trimis pe teren în actul secund, în locul mult mai experimentatului Iustin Popescu, achiziționat în această vară de la Dinamo București. Lotul României cuprinde următorii jucători pentru “dubla” amicală cu Macedonia: Andrei Vlad (FCSB București), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Alexandru Costache (Concordia Chiajna) – portari, Denis Hăruț, Cristian Podină (ambii ACS Poli Timișoara), Cristian Băluță, Robert Neciu (ambii Viitorul Constanța), Constantin Dima (Sepsi Sfântu Gheorghe), Andrei Trușescu (AS Roma), Ricardo Grigore (Dinamo București) – fundași, Radu Boboc, Mihai Ene (ambii Viitorul Constanța), Vlad Dragomir (Arsenal), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe, Florin Vasile (ambii in Vasile i (eș), anța), ) – fundașrtari,ian Aioani (Chindia Târgoviște), onat în această vară de la Dinamo București. Dinamo), Radu Bârzan (FC Argeș), Claudiu Micovschi (FC Genoa), George Merloi (Rennes), Andrei Cordea (Novara Calcio) – mijlocași, Robert Moldoveanu (Dinamo), George Ganea (AS Roma) și Andrei Sîntean (Slavia Praga).
În acest an, în perioada 19-21 octombrie, la Târgoviște, va avea loc ediția jubileu a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Târgoviște, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și în parteneriat cu Radio România și cu Televiziunea Română.
Pentru a celebra Romanța, la cei 50 de ani de festival, şi din dorinţa de a aduce la cunoştinţă cât mai multor interpreţi şi compozitori de romanţe fenomenul muzical naţional de la Târgoviște, și în acest an au fost organizate preselecții regionale.
Începute anul trecut, în acest an organizatorii au continuat procedurile oficiale la Comisia Naţională a României pentru UNESCO și la Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale în vederea înscrierii ROMANȚEI ROMÂNEȘTI pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO.
Ediţia a 50-a a Festivalului va fi structurată pe trei secţiuni: Concursul de Interpretare; Concursul de Creaţie; Recitaluri extraordinare susţinute de mari artiști ai scenei românești și internaţionale, de câștigători ai Trofeului „Crizantema de aur” din România, din Republica Moldova și din alte 10 ţări, acompaniaţi de orchestre și de dirijori profesioniști. Zilnic vor avea loc evenimente dedicate lansărilor de albume, monografii și culegeri de romanţe.