Târgoviștea, foarte aproape de sărbătoarea promovării! Chindia este cu un picior în Liga I după victoria cu Metaloglobus

dav
Publicitate

Visul Chindiei Târgoviște de a ajunge în prima ligă aproape s-a îneplinit. Astăzi, în fața a aproape 6 000 de spectatori, formația dâmbovițeană a mai făcut un pas spre Liga I, după ce a învins, la limită, 2-1, pe Metaloglobus București. Sub încurajările și uralele fanilor, târgoviștenii și-au arătat din nou colții pentru a intra în posesia celor trei puncte. După un început echilibrat de meci, Chindia și-a arătat prima dată colții la sfârșitul primei jumătăți de oră a întâlnirii, când Florea a deschis scorul printr-un lob peste Iacob, pe un assist de efect reușit de “creierul” Liviu Mihai. În apropiere de pauză, Metaloglobus reușește egalarea prin Claudiu Herea, care a transformat magistral o lovitură liberă în vinclul porții apărate de Aioani. Reluarea jocului a adus pe teren din nou un duel echilibrat, unde ambele formații trag pentru cele trei puncte. În minutul 60, Chindia a rămas în inferioritate numerică, după ce Leca a văzut cartonșul roșu pentru un cot aplicat lui Caramalău, în zona careului. 20 de minute mai târziu, echilibrul numeric pe teren se restabilește după ce Caramalău a văzut și el culoarea roșie a cartonașului pentru oprirea mingii cu mâna în careu la șutul lui Mihaiu, trimis din afara suprafeței de pedeapsă. La puțin timp după încheierea protestelor pentru eliminare, Vali Alexandru a redus Chindia în avantaj, tranformând lovitura de pedeapsă în stânga lui Iacob. Cucerirea tuturor punctelor puse în joc a apropiat și mai mult Chindia de Liga I, dar în același timp face din această să-i crească și mai mult șansele pentru a termina pe primul loc campionatul. Etapa viitoare, tot pe teren propriu, sâmbătă de la ora 14.00, dacă va mai obține doar un punct în disputa cu Luceafărul Oradea, Chindia va sărbători și matematic promovarea în Liga I. Asta după o așteptare de 21 de ani!

 

Chindia Târgoviște – Metaloglobus București   2-1 (1-0)

Marcatori: Florea (32), V. Alexandru (82 – pen)/ C. Herea (41).

Chindia: Aioani – Martac, Șandru, Leca, Dumitrașcu – Rață (53 Neguț), L. Mihai (67 C. Dinu), Novac, Mihaiu – Neicuțescu, Florea (75 V. Alexandru). Antrenor: Viorel Moldovan.

Metaloglobus: Iacob – Vâlceanu, Plămadă, Caramalău, Tomozei (89 Potecea) – Costache, Lungu, Sato (85 Ghenovici), Ș. Niculae (78 Riza) – C. Herea, O. Herea. Antrenor: Laszlo Balint.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!