Târgoviștea a făcut primul pas spre smart city

Publicitate

Municipiul Târgovişte este singura unitate administrativ teritorială din România care a obţinut finanţarea pentru construirea unor staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, în cadrul “Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in”.

Astfel, cu finanțare nerambursabilă de 630.000 lei, vor fi construite la Târgoviște 4 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice: pe strada Ialomiţei (în vecinătatea Complexului Turistic de Nataţie), pe strada Justiţiei (lângă stadion), în parcarea de lângă Piaţă Bărăţiei și în parcarea de lângă BRD (vis-a-vis de Biblioteca Judeţeană).
Pentru că mulți târgovișteni și dâmbovițeni au comentat subiectul și au declarat că privesc cu scepticism realizarea acestor stații, primarul Cristian Stan a ținut să explice, pentru DBOnline, că, într-adevăr, nu sunt încă înregistrate mașini electrice la Târgoviște, tocmai pentru că ”nu avem infrastructura necesară. Apoi, viitorul este al mașinilor electrice. În plus, finanțarea este nerambursabilă”.
Cu alte cuvinte, Târgoviștea face primii pași către statutul de smart city. Pe de altă parte, potrivit pro.motor, în momentul de faţă, în România, se vând oficial trei automobile 100% electrice şi mai multe vehicule plug-in hybrid care pot fi încărcate de la priză. Specialiștii care urmăresc fenomenul în România spun că acest lucru înseamnă că maşinile electrice revin în forţă, chiar şi în țara noastră, după un secol în care au rămas mult în urma automobilelor cu motoare termice.
Până când se vor construi la Târgoviște aceste 4 stații electrice, harta interactivă cu toate punctele de încărcare pentru maşini electrice din lume, inclusiv din România, poate fi văzută pe site-ul www.plugshare.com.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele