Târgoviște: Prima ediție a festivalului-concurs, “Glasul Valahiei”, un real succes! Cine au fost câștigătorii

Publicitate

Prima ediție a Festivalului Național de Interpretare Vocală și Instrumentală “Glasul Valahiei”, desfășurată la Târgoviște, în perioada 28-30 mai, a reprezentat un real succes.

În Amfiteatrul “George Enescu”al Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, tineri talentați din 18 județe ale României și-au evidențiat talentul în cadrul festivalului-concurs. Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Artist pentru Artă, în parteneriat cu Liceul de Arte “Bălașa Doamna” Târgoviște, Universitatea „Valahia” Târgoviște și Arhiepiscopia Târgoviștei. Promoterii principali ai festivalului-concurs au fost Ema Nicolae, Andrei Coman și Dragoș Popa.

Programul artistic a cuprins piese din repertoriul național și internațional, din sfera muzicii vocale și instrumentale. Tinerii artiștii care au fost prezenți pe scena festivalului, au venit din Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, București, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Vâlcea, Vaslui și Vrancea. Evenimentul și-a propus descoperirea și promovarea acestor soliști români, oferindu-le șansa de a evolua live pe scenă și de a obține titluri, distincții și premii.

Soprana Felicia Filip, Ozana Barabancea, Prof. univ. dr. Florin Badea, Lect. univ. dr. Felix Goldbach, Florin Apostol, Florin Georgescu, Marlene Ionescu, Izabela Simion, Andreea Andrei, Ioana Hrior, Simona Dinescu, Nicoleta Vasile, Cristina Dan și Yuriy Tsiple au fost cei 14 jurați care au apreciat fiecare moment în parte și au stabilit clasamentul final al competiției muzicale. Juriul a fost divizat în trei comisii, în raport cu fiecare gen muzical.

Câștigătorii primei ediții “Glasul Valahiei” au fost:

-Marele Trofeu Glasul Valahiei -Alexandru Gabriel Dumitrașcu – percuție (15 ani, Prahova);
-Trofeu muzică instrumentală – Alexandru Gabriel Dumitrașcu (15 ani, Prahova);
-Trofeu muzică clasică vocală – Andreea Cristina Tican (15 ani, București);
-Trofeu muzică populară vocală – Ioana Alexandra Gherghel (18 ani, Maramureș);
-Trofeu muzică ușoară vocală – Grupul vocal Amy & Theo (Galați);
-Trofeu secțiunea „Totul va fi bine” – Călin Robert Lupea (15 ani, SUA).

 

 

 

 

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!