TÂRGOVIȘTE: Cinci persoane bănuite de trafic de droguri reținute în urma perchezițiilor DIICOT. Vor fi anchetați și consumatorii de droguri

foto arhivă
Publicitate

Cinci persoane au fost reţinute în urma perecheziţiilor făcute de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurprii DIICOT, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. Reţinuţii ar face parte dintr-o grupare specializată în trafic de droguri, destructurată de poliţişti. Alte două persoane suspecte au fost puse sub arest preventiv pentru 30 de zile. În același dosar vor mai fi anchetate 38 de persoane, bănuite că ar fi consumat droguri.

La data de 14 februarie., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, cu suportul Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române, au prins în flagrant delict, în municipiul Târgoviște, doi tineri de 20 și 28 de ani, în timp ce comercializau droguri de risc.

Ulterior, polițiștii au descins la domiciliile celor doi, fiind descoperite și ridicate aproximativ 20 de grame de cannabis, un cântar electronic, două grindere, un laptop, 4 telefoane mobile, 60 de lei și mai multe arme albe.

Pentru destructurarea grupării infracționale din care făceau parte, joi, 15 februarie, poliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sprijiniți de cei de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au efectuat 12 percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării.

Din cercetări a reieșit că persoanele fac parte dintr-un grup infracțional specializat în traficul, comercializarea și consumul de droguri de risc.

În urma perchezițiilor desfășurate astăzi, au fost ridicate 30 de grame de cannabis și mai multe semințe de cannabis, 3 cântare electronice de precizie, 6 grindere, mai multe recipiente cu resturi vegetale, 12 telefoane mobile, un revolver și un cartuș, precum și 3.500 de lei și 100 de euro.

Cele 12 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița pentru audieri.

La activități au participat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și jandarmi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!