Târgoviște: Au fost luate măsuri preventive împotriva bărbatului reținut pentru instigare publică la protestele din 29 -30 martie

Au fost luate măsuri preventive împotriva bărbatului de 39 de ani, din Târgoviște, reținut pentru instigare publică la protestele din 29 -30 martie, potrivit unui comunicat IPJ Dâmbovița.

“Față de bărbatul de 39 de ani, reținut sub aspectul infracțiunii de instigare publică, faptă prevăzută de art. 368 din Codul Penal, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, acesta având obligația de a nu purta arme și de a nu participa la manifestări sportive, culturale sau adunări publice.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, la data de 29 martie a.c., s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infrc,ațiunii de instigare publică, faptă prevăzută de art. 368 din Codul Penal.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în zilele de 29 și 29 martie a.c., un bărbat de 39 de ani, în contextul protestelor organizate împotriva măsurilor impuse pentru limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, ar fi postat pe o rețea de socializare mai multe mesaje prin care ar fi instigat la acte de violență împotriva forțelor de ordine, la acte de distrugere a unor bunuri, precum și la nerespectare a măsurilor impuse pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe parcursul zilei de 30 martie, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere, persoana în cauză fiind condusă la sediul Poliției pentru audieri.

Totodată, față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște. În cauzăm polițiști continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Iată mesajele care au curs pe pagina sa de Facebook zilele trecute:

“Încălzirea dinaintea furtunii, vă răsturnăm grav!”

“Diseară pregătim incendiarele, veniți cu masca pusă să facem ravagii totale.”

„Noi nu plecăm acasă, până nu mutilăm un jandarm în masă.”

„O facem mai ceva ca în 89 suntem pregătiți pentru orice ne-am făcut bagajele pentru 24 de ore eventual 29 de zile, voi jandarmeria sunteți pregătiți pentru NOI???”

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!