TÂRGOVIȘTE: Adolescent reținut pentru tâlhărie

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au documentat activitatea infracțională a unui tânăr, de 17 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind apoi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în ziua de 26 februarie, profitând de neatenția părții vătămate, tânărul ar fi deposedat-o de telefonul mobil. Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R și al colegilor de la Biroul de Analiză a Informaților Dâmbovița.

Pentru a nu deveni victima unei tâlhării, polițiștii vă recomandă:

Nu purtaţi la vedere, în mod ostentativ, obiecte de valoare și bijuterii!

Aveţi grijă ca poştele şi genţile să fie închise!

Nu vă lăudaţi străinilor cu valorile pe care le deţineţi asupra dumneavoastră sau la domiciliu.

Când folosiți telefonul mobil pe stradă, manifestaţi atenţie la persoanele din jurul dumneavoastră şi observaţi-le reacţia.

Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, acţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din imediata apropiere.

Opuneţi rezistenţă numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. În caz contrar, renunţaţi la obiectele pretinse de agresor şi anunţaţi imediat Poliţia, sunând la 112. Încercaţi să reţineţi cât mai multe date referitoare la autor/autori!

Evitaţi să vă deplasaţi după lăsarea întunericului sau la ore târzii pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, parcuri, pasaje subterane, parcări izolate, locuri din apropierea barurilor, iar dacă deplasarea este absolut necesară, apelaţi la serviciile de taximetrie autorizate.

Dacă sunteţi în pericol, cereţi sprijinul persoanelor de pe stradă, intraţi în cel mai apropiat magazin sau sunaţi la uşa unei locuinţe cu ferestre luminate.

Dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului, rugaţi să vi se comande un taxi şi nu acceptaţi să fiţi însoţiţi de persoane necunoscute.

Luaţi atitudine faţă de manifestările antisociale şi nu protejaţi infractorii prin tăcere. Gândiţi-vă că următoarea victimă puteţi fi chiar dumneavoastră!

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!