TÂRGOVIŞTE: 22 de scări din 10 blocuri, reabilitate cu bani europeni

Publicitate

La Târgoviște, 22 de scări de bloc vor fi reabilitate cu bani proveniți din fonduri europene. Blocurile care vor fi modernizate sunt următoarele: 5 A, 5 B, 40 (scrările A și B ), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, O1, O2, O3 (scările A și B ), O4, K, 64 (scările A și B ), 54, F1, F2, 57 (scările A și B ).

Spre deosebire de programul național de eficientizare energetică și reabilitare a imobilelor, acum lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe și vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente părților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități etc.

”Sumele datorate de proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală. Proiectul are o valoare de peste 27.000.000 lei și este finanțat în proporție de 60% din fonduri europene, restul reprezentând contribuția administrației locale și proprietarilor de apartamente. În funcție de solicitări și acordul asociațiilor de proprietari, ne propunem să depunem mai multe proiecte de acest tip”, a precizat primarul Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!