Subofițerul din cadrul ISU Dâmbovița care a luat mită a fost condamnat la cinci ani de închisoare

Justitie
Publicitate

Un subofițer din cadrul ISU Dâmbovița a fost condamnat, la începutul acestei săptămâni, de Tribunalul Militar București la cinci de închisoare pentru luare de mită.

Pompierul a fost prins în flagrant când i-a cerut unui denunțător sumă de 5 000 de lei pentru a nu amenda o firmă pentru nereguli privind prevenirea și stingerea incendiilor. Ulterior, un alt denunțător a fost identificat de la care angajatul ISU Dâmbovița primise bani, în urma unor controale. Decizia magistraților nu este un definitivă.

“Magistrații Tribunalului Militar București au condamnat, la data de 21 ianaurie 2020, pe inculpatul T. Dan, plt. adj. șef în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița, aflat în arest la domiciliu, la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare. Alături de pedeapsa închisorii, inculpatului i s-a aplicat pedeapsa amenzii în cuantum de 200 de zile-amendă, fixându-se cuantumul unei zile-amendă la suma de 60 lei. Pe lângă pedeapsa principală rezultantă a închisorii, inculpatului i s-a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică ori de a exercita orice activități care presupun executarea de controale privind aplicarea normelor legale, eliberarea de autorizații, avize, atestate, permise ori documente similare, necesare desfășurării unor activități, constatarea și/sau sancționarea contravențiilor, precum și a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a), b), d), h), j) și k) Cod penal, pe o perioadă de 4 (patru) ani. Inculpatului i s-a aplicat pedeapsa complementară a degradării militare. Hotărârea nu este definitivă.

Prin rechizitoriul din data de 11.10.2019, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului plt. adj. șef Tița Dan din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită.

În fapt, la data de 26 septembrie 2019, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, l-au prins în flagrant pe subofițer în timp ce pretindea de la un denunțător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei.

La percheziția corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofițerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care și banii primiți cu titlu de mită. Ulterior, în urma activităților procedurale efectuate, a mai fost identificat un denunțător, de la care subofițerul a solicitat și a primit sumele de 5.000 lei, respectiv 1.000 lei, cu ocazia efectuării a trei controale la societatea comercială ce îi aparține”, se arată intr-un comunicat al Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!