Știai că…? 10 lucruri pe care nu le știai despre calculatoare

Publicitate

Calculatorul reprezintă unul dintre cele mai importante mijloace de comunicare pentru oameni.

Este un dispozitiv care facilitează comunicația între doi sau mai mulți utilizatori.

În societatea actuală, device-urile sunt canalele principale de comunicare între oameni și reprezintă o sursă de interes cu un rol primordial în viața noastră.

Mai jos vei găsi câteva lucruri pe care nu le știai despre calculatoare.

1.Primul laptop din lume a fost lansat în 1976 și cântărea 22 kg. Sub numele de Xerox Note Taker, dispunea de un display monocrom de 7 inch, 128 KB memorie RAM și utiliza un sistem de operare denumit Smalltalk-78.

2.Răcirea sistemului este crucială pentru funcționarea corectă a unui calculator.

Dacă observi o încetinire a funcțiilor calculatorului, primul lucru la care te gândești este să-i schimbi una din componente. Află prețul unei reparații de calculatoare în București și ce trebuie să faci dacă calculatorul tău are nevoie urgentă de reparații.

3.Pasta de procesor ar trebui curățată și aplicată una nouă atunci când sunt probleme cu temperaturile.

4.Frecvența memoriilor nu afectează atât de mult numarul de FPS.

În cazul în care ai probleme cu memoria RAM, în acest articol vei găsi mai multe informații referitoare la cum poți face sigur verificări calculatorului tău.

5.Prima versiune de Internet Explorer (IE 1.0) a aparut in 1995.

Steve Job si Steve Wazniak au creat primul computer personal în garajul lor. Invenția revoluționat cu adevărat lumea. În 1976, Apple Computers a creat computerul de birou.

6.Dacă toate informațiile existente la ora actuală, internet, medii de stocare, print, ar fi tipărite pe hârtie, acestea ar forma 90 de turnuri de cărți.

7.Bill Gates a început să programeze la vârsta de 13 ani.

8.Numele de Google a fost, defapt, o greseala de ortografie. Inițial el era denumit Googol, un cuvant preluat din matematica, care inseamna un numar foarte mare, egal cu 10100, mai exact cifra 1 urmata de 100 de zerouri.

9.Monitorul trebuie să fie poziționat astfel încât să nu fie expus la razele solare. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra lui pe termen lung și îi poate scurta durata de viață.

10.Praful este inamicul principal al funcționării unui calculator.

Suprafața calculatorului dar și interiorul lui trebuie să fie atent curățate pentru o durată mai lungă de viață. Există mai multe soluții speciale de curățare a calculatorului, așadar nu folosi substanțe chimice sau prea multă apă.

Tastatura trebuie curățată zilnic cu o cârpă ușor umedă. Pentru interiorul calculatorului poți folosi un aspirator însă cu mare atenție la detaliile de pe interiorul acestuia.

În zilele noastre, un calculator a devenit un obiect sau echipament tehnic de care nu ne putem lipsi. Fie că vorbim de muncă sau de zilele de weekend, calculatorul este prezent în fiecare zi din viețile noastre, devenind astfel elementul principal de comunicare, pe lângă telefon, și o sursă de mare ajutor pentru soluționarea diverselor întrebări sau probleme pe care le avem.

Calculatorul a avut o evoluție destul de mare. Așadar, încă din cele mai vechi timpuri omul a încercat să-și ușureze viața prin diverse mijloace astfel încât calculatoarele au devenit o afacere de dimensiuni foarte mari.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!