Start în sesiunea de toamnă a admiterii în învățământul profesional

Publicitate

Sesiunea de toamnă a admiterii în învăţământul profesional de stat a debutat marți, 29 august, iar înscrierea elevilor se derulează în două faze. Astfel, în perioada 29-31 august (zilnic, până la ora 15:00), elevii interesați se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

În perioada 4-5 septembrie are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție.
După prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat, la nivel național, au mai rămas 18.934 de locuri libere (din care 1.320 de locuri pentru elevii romi) dintr-un total de 36.134 de locuri aprobate. În Dâmbovița, după prima etapă de admitere au fost ocupate 345 de locuri și disponibile 497 de locuri pentru etapa a II-a.
Înscrierea în vederea admiterii în învăţământul dual este programată în zilele de 29 și 30 august, până la ora 15:00, în unitățile de învățământ care au acest tip de ofertă și care mai au locuri libere. Pe lângă fișa de înscriere în învățământul profesional de stat va fi anexată și fișa de opțiuni pentru învățământul dual care se eliberează și se completează la unitatea de învăţământ care organizează acest tip de învățământ.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!