Start la Bacalaureatul de toamnă

Publicitate

Luni, 21 august, încep probele examenului național de Bacalaureat din sesiunea august – septembrie 2017. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, sesiunea august-septembrie debutează pe 21 august cu proba scrisă la Limba şi literatura română – proba Ea), urmată pe 22 august cu Limba şi literatura maternă – probă care nu se susține în Dâmbovița.

Pe 23 august este la rând proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă, iar pe 24 august – proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – tot probă scrisă. În perioada 25-28 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (din nou probă care nu se susține în Dâmbovița). Proba D – Evaluarea competenţelor digitale se va desfășura între 29-30 august, iar zilele de 30-31 august vor veni cu ultima probă (C) – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Pe 1 septembrie 2017 vor fi afișate rezultatele (până la ora 16.00) şi va avea loc depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00). Între 2 – 5 septembrie se vor rezolva contestaţiile, iar pe 6 septembrie se vor cunoaște rezultatele finale.
La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii vor constitui dispozitive suplimentare pentru desfăşurarea în condiții de liniște și siguranță a examenului. Efectivele de ordine publică, aflate în teren, vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona centrelor de examinare și a centrelor unde sunt constituite comisii/subcomisii de evaluare a lucrărilor şi de soluţionare a contestaţiilor.
Polițiștii vor acţiona și pentru a depista şi a lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică, centrele de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele