Sorin Cîmpeanu vine cu o altă propunere: prelungirea anului școlar se va face doar cu o săptămână! Evaluarea națională rămâne la data inițială

Publicitate

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, s-a gândit să propună o altă variantă a structurii anului școlar, respectiv prelungirea acestuia cu doar o săptămână și susținerea Evaluării Naționale pe 22 iunie și nu pe 5 iulie așa cum ar fi trebui să se întâmple dacă propunerea anunțată ieri rămânea în vigoare, scrie Libertatea.Ro.

„Propun o variantă în care să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor, fără nicio modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână”, a declarat acesta potrivit aceleiași surse.

De asemenea, ministrul a anunțat că joi, 25 martie, va avea o ședință a Comitetului de Dialog Social împreună cu reprezentanții sindicatelor, ai elevilor și ai părinților, întrucât aceștia nu au fost de acord cu propunerile care s-au lansat în ultimele zile pentru restructurarea anului școlar. Sorin Cîmpeanu a spus că va intra în această ședință cu gândul de a propune păstrarea datei deja existente atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru examenul de bacalaureat, potrivit Libertatea.Ro.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!