Şoferi, condusul nu este o joacă, un LIVE pe facebook!

Publicitate

Cele mai multe accidente rutiere nu sunt tocmai accidente. Când încerci să încalcă reguli după reguli şi chiar să sfidezi legile fizicii, în unele cazuri, accidental nu poate fi altceva decât un lucru voit, un rezultat firesc.

Sigur, el, şoferul vinovat, nu vrea neaparat să-şi ia viaţa ori să ia după el oameni nevinovaţi, însă acţiunile sale conduc la asta. Şoferii ştiu că este absolut necesar să fie concentraţi la drum, că orice risc asumat prosteşte poate duce la tragedie, că statul pe facebook în timpul condusului înseamnă aproape sigur accident. Ştiu foarte bine aceste lucruri, sunt logice. Şi cu toate astea, sunt destul cei care îşi pun viaţa în pericol. Şi nu numai pe a lor, ci şi pe a altora. Nu este vorba de educaţie rutieră, căci nu trebuie să te educe cineva pentru a te face să ţii la viaţa ta. Este greu de înţeles de ce aleg să gonească pe, probabil, ultimul drum, unii vitezomani, alţii neatenţi.

LIVE… STOP LIVE!

S-a terminat! Ai ales să-ţi părăseşti trupul! Dar ai luat şi alte vieţi, vreo opt la număr. Şi ai făcut-o în direct, pe facebook! Muzică, distracţie la maxim, comentarii pe facebook, totul LIVE, să vadă toţi ce frumos este în maşină! Concentare maximă la petrecere, dar nu şi la drum, unde din faţă a apărut o basculantă! Nu a apărut brusc din cer, era acolo, se apropia, dar cine să o vadă?

Nu facebook-ul face victime! Oamenii fac victime!

Facebook-ul este de vină, bată-l vina! Spun mulţi. Dar facebook-ul nu face victime, oamenii fac. Ei acţionează. Acţiunile ori deciziile lor produc tragedii. Nici infrastructura nu este o cauză pentru producerea accidentelor, cum se vaită mulţi dintre şoferi! “Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum”, se specifică în comunicatele transmise de poliţia rutieră. Tu, şoferule, trebuie să adaptezi viteza la condiţiile de drum (ploaie, gheaţă, gropi etc.), drumul nu se poate acomoda la modul tău de condus.

Condusul nu este o joacă. un LIVE pe facebook! Conduceţi responsabil, prudent. Viaţa ar trebui să aibă întotdeauna prioritate!

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!