Situația familiilor dâmbovițene afectate de alunecările de teren și inundațiile din luna martie | FOTO

Publicitate

Vizita în județul Dâmbovița a ministrului MAI, Carmen Dan, a avut în program și localitatea Văleni-Dâmbovița, unde, în urmă cu două luni, au avut loc alunecări de teren, o parte dintre familiile cu gospodării afectate fiind deja relocate.

Urmare a pagubelor produse de alunecările de teren în luna martie, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat suma de 140.000 lei familiilor din comunele Văleni-Dâmbovița și Glodeni, ale căror gospodării au fost avariate. 28 de familii au primit sprijin financiar (20 de familii din Văleni-Dâmbovița și 8 familii din Glodeni), suma ridicându-se la 5.000 lei. Această valoare a fost acordată fiecărei familii prin intermediul Societății Naționale de Cruce Roșie – Filiala Dâmbovița. De asemenea, prin hotărâre de guvern, 24 de familii și persoane singure din județul Dâmbovița (16 din Văleni Dâmbovița și 8 din Glodeni), aflate în situații de necesitate – cauzate de inundațiile și alunecările de teren produse în cursul lunii martie, au primit suma 215.500 lei.

Tot prin hotărâre de guvern, Dâmbovița a primit, sub formă de ajutoare umanitare interne de urgență, cu titlu gratuit, materiale de construcții ce au fost scoase din rezervele statului. Este vorba despre materiale în valoare de 644,377 mii lei, care au ajuns, în urmă cu câteva zile, în județ și care vor fi folosite pentru realizarea locuințelor celor care se confruntă cu această problemă.

Totodată, județul Dâmbovița a primit de la guvern suma de 2.150.000 lei pentru refacerea unor obiective de infrastructură rutieră din comunele Glodeni și Văleni-Dâmbovița, afectate de calamități.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!