Sistemul sanitar, cu cuțitul la os. Se strâng semnături pentru grevă generală în unitățile medicale și de asistență socială

Publicitate

Șase revendicări! Acestea sunt nemulțumirile salariale care pot declanșa greva generală în sistemul sanitar, trecut de la extaz la agonie, în funcție de promisiunile… neonorate ale guvernanților.

Iată cele șase probleme nerezolvate nici până azi pentru care Federația Sanitas a declanșat procedurile de semnare a petiției online pentru greva generală:
1. Plafonul de 30% pentru acordarea sporurilor va duce la scăderea veniturilor actuale;
2. Personalul tehnic şi administrativ pierde dreptul de a mai primi sporurile pentru condiţii de muncă;
3. Creşterile salariale se acordă discriminator;
4. Transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat anulează creşterile salariale promise;
5. Începând cu 1 ianuarie 2018, angajaţii din Sănătate pierd tichetele de masă;
6. Ministerul Sănătăţii refuză semnarea CCM la nivel de sector.
Invitația la semnarea petiției nu este adresată numai personalului sanitar sau a celui din asistența socială, ci tuturor categoriilor sociale care vor să fie alături de personalul medical și care cred că numai prin această măsură radicală, a grevei generale, promisiunile oficiale sunt cât de cât respectate.
Mai mult, în perioada 15 – 30 septembrie, toate organizațiile membre ale Federației Sanitas vor înainta memorii instituțiilor administrației publice centrale și locale, dar și instituțiilor internaționale, în care vor arăta care sunt principalele probleme ce împiedică funcționarea normală a sistemului de sănătate și asistență socială din România, precum și tratamentul inegal, discriminatoriu instituit de actualii guvernanți în ceea ce privește salarizarea personalului din aceste domenii.
În zilele de 2, 4, și 6 octombrie, membrii Sanitas vor picheta Ministerul Muncii, al Sănătății și al Finanțelor. În 19 octombrie, seria protestelor Sanitas va continua cu organizarea unui miting și a unui marș, urmând ca, ulterior, Consiliul Național să decidă asupra datei la care va fi declanșată greva generală în sistemul sanitar.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele