Sistemul part time, față în față cu taxe mai mari pentru CAS și CASS. Vor suporta angajatorii?

Publicitate

De la 1 august, au intrat în vigoare noile reguli privind plata CAS și CASS pentru salariații care lucrează part time, adică pentru cei care lucrează cu jumătate de normă, estimați o jumătate de milion în România.

Contribuțiile la asigurările sociale de sănătate (CASS) și la asigurările sociale (CAS) pentru salariații part time sunt datorate din prima zi a lunii august la nivelul salariului minim brut pe economie – 1450 lei, și nu ca până acum, când se achita proporțional cu salariul efectiv.
Este vorba deci despre costuri suplimentare pentru angajatori, însă nu și pentru salariații respectivi, pentru că majorarea nu afectează cota lor din contribuțiile obligatorii. Deși, în timp, potrivit Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, dar și ”logicii” după care funcționează lucrurile în țară, măsura îi va afecta pe salariați, prin prisma faptului că unii angajatori nemulțumiți, corecți sau incorecți, s-ar putea să renunțe la astfel de jumătăți de normă. Cu alte cuvinte, o măsură cu destinație combaterea muncii ”la gri” ar urma să se răsfrângă peste toată lumea din sistemul part time.
Scopul actului normativ este, potrivit guvernanților, descurajarea acelor angajatori care încheie contracte de muncă cu normă parțială, tocmai pentru a plăti la stat taxe mai mici.
Deși în vigoare de la 1 august, contribuțiile majorate se plătesc efectiv din septembrie 2017, când se declară veniturile lunii trecute. Majorarea se aplică însă strict la partea din contribuții care-i revine angajatorului, nu la partea pe care o datorează salariatul. De asemenea, contribuțiile majorate sunt datorate inclusiv pentru salariații cu plata

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!