Echipa naționala U19 a României s-a reunit, sâmbătă după-amiază, pentru “dubla” amicală cu Macedonia, programată pe 31 august, și respectiv 2 septembrie. În cadrul lotului convocat de selecționerul Adrian Boiangiu se regăsesc doi portari dâmbovițeni: Andrei Vlad și Marian Aioani.
Primul este portar la FCSB București, iar al doilea la Chindia Târgoviște. În ceea ce-l privește pe Aioani, acesta a fost folosit de Nicu Croitoru în disputa cu Foresta Suceava, câștigată de Chindia cu 6-0. Tânărul goal-keeper a fost trimis pe teren în actul secund, în locul mult mai experimentatului Iustin Popescu, achiziționat în această vară de la Dinamo București. Lotul României cuprinde următorii jucători pentru “dubla” amicală cu Macedonia: Andrei Vlad (FCSB București), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Alexandru Costache (Concordia Chiajna) – portari, Denis Hăruț, Cristian Podină (ambii ACS Poli Timișoara), Cristian Băluță, Robert Neciu (ambii Viitorul Constanța), Constantin Dima (Sepsi Sfântu Gheorghe), Andrei Trușescu (AS Roma), Ricardo Grigore (Dinamo București) – fundași, Radu Boboc, Mihai Ene (ambii Viitorul Constanța), Vlad Dragomir (Arsenal), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe, Florin Vasile (ambii in Vasile i (eș), anța), ) – fundașrtari,ian Aioani (Chindia Târgoviște), onat în această vară de la Dinamo București. Dinamo), Radu Bârzan (FC Argeș), Claudiu Micovschi (FC Genoa), George Merloi (Rennes), Andrei Cordea (Novara Calcio) – mijlocași, Robert Moldoveanu (Dinamo), George Ganea (AS Roma) și Andrei Sîntean (Slavia Praga).
De la 1 august, au intrat în vigoare noile reguli privind plata CAS și CASS pentru salariații care lucrează part time, adică pentru cei care lucrează cu jumătate de normă, estimați o jumătate de milion în România.
Contribuțiile la asigurările sociale de sănătate (CASS) și la asigurările sociale (CAS) pentru salariații part time sunt datorate din prima zi a lunii august la nivelul salariului minim brut pe economie – 1450 lei, și nu ca până acum, când se achita proporțional cu salariul efectiv.
Este vorba deci despre costuri suplimentare pentru angajatori, însă nu și pentru salariații respectivi, pentru că majorarea nu afectează cota lor din contribuțiile obligatorii. Deși, în timp, potrivit Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, dar și ”logicii” după care funcționează lucrurile în țară, măsura îi va afecta pe salariați, prin prisma faptului că unii angajatori nemulțumiți, corecți sau incorecți, s-ar putea să renunțe la astfel de jumătăți de normă. Cu alte cuvinte, o măsură cu destinație combaterea muncii ”la gri” ar urma să se răsfrângă peste toată lumea din sistemul part time.
Scopul actului normativ este, potrivit guvernanților, descurajarea acelor angajatori care încheie contracte de muncă cu normă parțială, tocmai pentru a plăti la stat taxe mai mici.
Deși în vigoare de la 1 august, contribuțiile majorate se plătesc efectiv din septembrie 2017, când se declară veniturile lunii trecute. Majorarea se aplică însă strict la partea din contribuții care-i revine angajatorului, nu la partea pe care o datorează salariatul. De asemenea, contribuțiile majorate sunt datorate inclusiv pentru salariații cu plata