Sfaturi de la medici specialiști – Clinica Valleriana din Târgoviște: Cum ne protejăm de caniculă și cum ne hidratăm corect în anotimpul torid

Publicitate
Clinica Valleriana din Târgoviște oferă cele mai bune sfaturi despre cum să ne protejăm de caniculă și cum să ne hidratăm corect în anotimpul torid.
Sănătatea noastră și a celor din jur este cea mai importantă, așa că trebuie să ținem cont de câteva sfaturi simple care să ne ferească de neplăcerile cauzate de temperaturile ridicate:
– Mâncaţi regulat, echilibrat şi uşor. Evitaţi utilizarea sării.
– Beţi multă apă.
– Persoanele care au epilepsie, suferă de inimă, rinichi sau ficat au restricţionare privind utilizarea lichidelor ori au probleme de reţinere a lichidelor trebuie să consulte un medic înainte de a creşte aportul acestora.
– Limitaţi consumul de băuturi alcoolice.
Purtaţi haine uşoare, răcoroase, colorate deschis care acoperă cat mai mult pielea. – —  – – Protejaţi-vă faţa şi capul purtând o pălărie cu boruri largi.
Nu lăsaţi niciodată copiii sau animalele singure în autovehicule închise.
Evitaţi muncile extenuante în partea cea mai călduroasă a zilei.
Utilizaţi un sistem de contact permanent cu o altă persoană şi luaţi pauze frecvente.
De asemenea, se recomandă consumul de suplimente. Magneziul şi potasiul sunt minerale vitale pe timp de caniculă. Specialiştii spun că atât cei care au probleme cu inima, cât şi cei sănătoşi să consume alimente bogate în magneziu şi potasiu deoarece lipsa acestor două minerale poate duce la tulburări cardiace. Medicii recomandă ca atunci când sunt 40 de grade afară un organism sănătos care transpiră excesiv poate să ia suplimente pe bază de potasiu şi magneziu.
Clinica Valleriana se află în Târgoviște, Calea Domnească, Nr 226
Programările se pot face la: 0245 222 203 sau 0245 222 204

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!