Senatorul Adrian Ţuţuianu cere consilierilor judeţeni să identifice astăzi spații pentru amenajarea unor spitale de campanie în Dâmboviţa

Publicitate

După ce a prezentat o listă importantă cu nevoile Spitalului Județean de Urgență Dâmbovița, întocmită în urma discuțiilor pe care le-a avut cu specialiști din sistem, senatorul Pro România Adrian Țuțuianu a sugerat ca, în cadrul ședinței de Consiliu Județean de astăzi, să se identifice ”ACUM” spațiile pentru amenajarea unor spitale de campanie, parlamentarul luând în calcul cel mai sumbru scenariu generat de pandemia de COVID-19 în Dâmbovița.

”Astăzi avem ședință de Consiliu Județean. Una dintre nevoile rapide pentru care trebuie să ne pregătim ACUM este identificarea unor spații pentru amenajarea de SPITALE DE CAMPANIE. Uitați-vă la Spania – imagini dureroase cu spitale care au cedat, cu pacienți întinși pe jos, personal medical epuizat (n.n. domnia sa postează o imagine sugestivă din Spania).

Și la noi SPITALELE VOR CEDA, e o situație pe care trebuie s-o o acceptăm și să ne pregătim pentru ea, dacă suntem responsabili.

Am făcut aseară târziu o listă cu locații care ar putea fi convertite în spitale de campanie. Ea poate fi supusă analizei autorităților:

– Sala Polivalentă din Târgoviște;

– Sălile mari de sport din județ (ex: Moreni, Titu, Găești, Aninoasa, Dragomirești);

– Pavilioanele neutilizate ale spitalelor de la Voinești, Gura Ocniței, Moroeni;

– Căminele internat ale liceelor, care sunt, astăzi, neutilizate (ex: Liceul Auto);

– Hotelul și spațiile de alimentație publică ale Parcului Industrial Mija;

– Locația taberei „Căprioara” și Complexul hotelier Gâlma.

Repet, astăzi e ședință de Consiliu Județean, ASTĂZI trebuie luate măsuri foarte concrete. Nu cu picătura, ci ample și pe termen lung. Doar întâmplarea a făcut ca, astăzi, județul nostru să fie ferit de o situație epidemiologică similară cu a altor județe / din păcate, autoritățile județene nu au valorificat timpul avut la dispoziție pentru a lua decizii puternice.

P.S: Sper ca ceea ce scriu de două zile să fi trezit din adormire și prefectul județului, căruia îi cer să iasă din starea asta de absență și neimplicare și să se manifeste cu autoritatea pe care o are, ca președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și participant la ședință CJ de astăzi”, este mesajul transmis de Adrian Ţuţuianu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!