Se termină primăvara din mijlocul iernii. Cum va fi vremea în următoarele 10 zile

Publicitate

Iarna începe să își facă simțită prezența, în special prin răcirea vremii. Pentru județul Dâmbovița și regiunea Munteniei, pentru intervalul 10 – 21 ianuarie, meteorologii anunță că vremea va intra într-un proces de răcire, de la medii ale valorilor maxime de 10 grade, spre 0 grade în data de 14 ianuarie.

După această perioadă, iar se va încălzi ușor și se vor atinge maxime în medie de 5…6 grade. Pe de altă parte, temperaturile minime vor marca o scădere accentuată din 12 până în 15 ianuarie, când vor coborî în medie la -6 grade, ulterior se întrevede o creștere la valori în jur de 0 grade în 18 ianuarie. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în aproape toată perioada, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse în intervalul 10 – 13 ianuarie și din nou în 16 – 21 ianuarie.

La munte, se va semnala un proces de răcire ușoară care se va accentua în intervalul intervalul 10 – 14 ianuarie. În acest context temperaturile maxime vor porni de la valori medii de 4…6 grade și vor ajunge la -6 grade. După această perioadă maximele vor fi în creștere, la medii în jurul a 0 grade ce se prognozează pentru data de 17 ianuarie, după care tendința va fi de răcire spre -2 grade. Temperaturile minime vor avea un parcurs asemănător maximelor, astfel că vor fi în scădere până în data de 14 ianuarie. Valorile medii vor porni de la 0 grade și vor ajunge la -12 grade. Apoi vor marca o creștere, spre medii de -4 grade în 18 ianuarie, coborând ulterior spre -8 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalele 10 – 14 și 16 – 21 ianuarie, când se vor semnala pe arii mai extinse.

(sursa: Administrația Națională de Meteorologie)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!