Se scumpește și apa îmbuteliată! Cu cât vor crește prețurile

Publicitate

Scumpiri peste scumpiri în România! Va acrește și prețul apei îmbuteliate, iar majorarea va fi de cel puțin 20%, a precizat, astăzi, George Ristea, președintele Asociației Producătorilor din Industria Apei. Creșterea prețurilor la apa îmbuteliată este din cauza noilor prețuri la energie, ambalaje și combustibili, precum și a presiunii cursului de leu-euro în urma investițiilor realizate în producție.

În aceste condiții, în prezent are loc o recalibrare a nivelului de preț, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienții finali, spune asociația, într-un comunicat.

Producătorii de apă de izvor susțin că plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari față de 2020, prețul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% și, în plus, a crescut cu aproape 50% prețul ambalajelor (PET-uri, carton, folie). De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investițiilor majore realizate în ultimul timp, evoluția acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!