Scaune de birou ergonomice: Redefinește modul în care lucrezi

Publicitate

În cele ce urmează, îți vom oferi câteva detalii despre modul în care investiția în scaune pentru birou ergonomice poate redefini complet modul în care lucrezi.

Probabil că ne-ar fi destul de simplu să descriem în câteva cuvinte modul în care decurge o zi de muncă la birou. Nu ar fi deloc surprinzător să aflăm că pentru mulți dintre noi, acesta se traduce prin cel puțin 8 ore pe un scaun în fața unui monitor. Tehnologia a adus cu sine numeroase avantaje în ceea ce privește productivitatea și eficiența la locul de muncă (gândește-te doar la impactul pe care l-a avut răspândirea computerului). Ceea ce nu am luat însă în calcul, este modul în care aceasta avea să ne afecteze sănătatea pe termen mediu sau lung. Numeroase studii arată destul de clar legătura dintre productivitate și confortul resimțit de un angajat la locul de muncă.

Un simbol al confortului la locul de muncă este fără doar și poate scaunul pentru birou. De ce? Pentru că el este responsabil pentru confortul nostru pe întreg parcursul programului de muncă. Un scaun de birou de o calitate slabă poate transforma un program de muncă într-o veritabilă corvoadă, în care productivitatea este la minimum. În cele ce urmează, îți vom oferi câteva detalii despre modul în care investiția în scaune pentru birou ergonomice poate redefini complet modul în care lucrezi.

Scaune de birou ergonomice – moft sau necesitate?

Scaunele de birou, la fel ca multe alte produse apărute recente, au fost inițial catalogate ca fiind un moft, însă realitatea ne demonstrează exact contrariul în situația scaunelor de birou ergonomice. Lipsa unui scaun de birou ergonomic este adesea o cauza ce stă la baza unor afecțiuni din zona celor musculo-scheletice. Probabil că nu de puține ori am experimentat pe propria piele dureri de spate, cervicale sau alt disconfort de natură similară. Acestea se datorează în mare parte lipsei ergonomiei scaunului, mai ales dacă raportăm lucrurile pe termen mediu sau lung. Așadar, în nicio circumstanță un scaun de birou ergonomic nu ar putea fi considerat un moft.

Ce avantaje îți aduce investiția în scaune de birou ergonomice?

Investițiile în scaune ergonomice pot fi uneori destul de mari, în special dacă este vorba despre companii cu un număr mare de angajați. De aceea, este important a înțelege cumulul  de beneficii pe care acestea le aduc înainte de a trece la următorul pas. Iată așadar o serie de beneficii aduse de scaunele pentru birou ergonomice:

  1. Un scaun ergonomic te ajută să menții o poziție corectă a coloanei vertebrale, reducând riscul de dureri de spate, gât și umeri.
  2. Scaunele ergonomice de calitate sunt concepute din materiale respirabile și dispun de un design adaptat ce oferă un plus de confort, reducând oboseala și disconfortul.
  3. Când te simți bine fizic, ești mai concentrat și mai productiv și nimic nu poate demonstra contrariul. Un scaun ergonomic te ajută să te rămâi concentrat pe sarcinile de la birou, ceea ce înseamnă că vei avea parte de o productivitate crescută.

Ce poți face adițional pentru a complementa beneficiile unui scaun ergonomic?

Deși poate părea greu de crezut, există câteva lucruri pe care le putem face pentru a maximiza beneficiile pe care un scaun de birou ergonomic ni le aduce în mod standard. Iată câteva!

  • Ia-ți pauze în mod regulat (la fiecare 50 de minute de muncă) ridică-te de pe scaun și mișcă-te puțin.
  • În scurtele pauze, fă niște exerciții simple, oricât de ciudat ar putea părea pentru colegi. Aici ai un avantaj dacă lucrezi în home ofice.
  • Schimbă postura, în special dacă dispui de un birou reglabil pe înălțime. Acest lucru va reduce tensiunea musculară, reducând astfel riscul apariției durerilor.

Ergonomia este un capitol care nu se bucură întotdeauna pe deplin de atenția noastră, deși joacă un rol deosebi de important pentru sănătatea și productivitatea la muncă. Investiția în scaune pentru birou de calitate reprezintă o decizie inspirată, ce poate bifa cu succes atât beneficiile legate de sănătate cât și de productivitate. Așadar, asigura-te că faci alegerea corectă și redefinește complet modul în care lucrezi!

 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!