Salarii majorate pentru personalul MAI, inclusiv pentru polițiști

Publicitate

Au amenințat cu ample proteste și cu încetarea de a mai presta ore suplimentare! Supărați că, prin noua lege a salarizării, se creau discriminări între aceleași categorii de personal din MAI, polițiștii au obținut o majorare a salariilor cu 10%.

Asta, în timp ce salariile personalului civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională vor fi mărite cu 15%.
Guvernul a adoptat, în ședința de săptămâna trecută, Ordonanța de urgență pentru completarea Legii nr. 152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care prevede, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii:
– majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne și unitățile/instituțiile/structurile aflate în subordinea sa;
– majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, cu excepția personalului civil din Ministerul Apărării Naţionale şi instituţiile aflate în subordinea sa.
Aceste măsuri nu se aplică personalului care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016.
Amintim că personalul Ministerului Afacerilor Interne a mai beneficiat, în anul 2017, de următoarele majorări ale veniturilor: din luna aprilie 2017, includerea în soldele/salariile de funcție a diferenței de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei/salariului de merit, în plată la nivelul anului 2009. (măsura a fost devansată cu patru luni); tot din aprilie 2017, sporurile, indemnizațiile și alte asemenea drepturi specifice, acordate proporțional cu timpul efectiv lucrat și care nu fac parte din salariul/solda de bază, precum și drepturile salariale acordate pentru risc și suprasolicitare neuropsihică sau, după caz, pentru risc și pericol deosebit se determină prin raportare la salariul de bază/solda de funcție, al cărui/cărei cuantum nu poate fi mai mic decât nivelul salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată; prin recenta lege de salarizare a personalului plătit din fonduri publice, intrată în vigoare la 1 iulie, au fost introduse prevederi prin care polițiștii care dețin grad didactic sau fac parte din cadrul personalului medico-sanitar pot opta pentru salariul stabilit pentru familiile ocupaționale din Învățământ, respectiv Sănătate.
Peste 100.000 de angajați ai MAI au beneficiat de pe urma acestor măriri, iar efortul bugetar total este de aproximativ 290 de milioane de lei, în anul 2017.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele