S-au încheiat înscrierile la Festivalul – Concurs Național ”Laura Stoica” Târgoviște, ediția I

Publicitate

Prima ediție a Festivalului – Concurs Naţional „Laura Stoica” Târgovişte a încheiat înscrierile. Cei care doresc să participle la evenimentul va avea loc la Târgovişte, în perioada 7 – 8 octombrie 2017, au avut ca termen final data de 22 septembrie pentru înscrieri.

Lista candidaţilor admişi în faza finală va fi întocmită în ordine alfabetică fără a se ţine cont de punctajele intermediare şi finale şi va fi afişată pe site-urile www.cjcd.ro. şi www.laurastoica.ro. Finaliştii vor fi contactaţi de către organizatori. Candidaţii admişi în finală vor primi din partea juriului o piesă din repertoriul Laurei Stoica, pe care o vor interpreta în concurs. În cazul în care aceştia vor refuza piesa impusă, vor fi descalificaţi. În finală vor fi admişi 10 concurenţi. În cazul celor care se vor retrage, aceştia vor fi înlocuiţi cu cei care au obţinut nota imediat următoare ultimului admis în finală.
Concursul va cuprinde o secţiune de interpretare, vârsta cuprinsă a intepreților fiind obligatoriu între 15 şi 25 de ani. O altă condiție este ca tinerii concurenți să nu fi obţinut niciun premiu la un festival de importanţă naţională și să nu aibă nicio apariţie discografică personală.
Juriul va fi constituit din compozitori, realizatori radio-tv, interpreţi consacraţi, textieri (poeţi), ziarişti din presa muzicală, precum şi din reprezentanţi ai organizatorilor. Notarea pieselor se va face de către fiecare membru al juriului, stabilindu-se clasamentul final, mai exact: Trofeul festivalului, premiul I, premiul II şi premiul III. La aceste premii se pot adăuga şi altele oferite de diverse entităţi.
Organizatorii – Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa și partener Fundaţia Laura Stoica – asigură cazarea concurenţilor pe toată durata desfăşurării competiţiei, însă transportul şi masa vor fi suportate de concurenţi, iar însoţitorii nu beneficiază de cazare, costurile revenindu-i fiecăruia în parte; aceştia vor fi îndrumaţi către locaţii convenabile.
Lansată în anul 1990, la Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia, Laura Stoica a reuşit în scurt timp să cucerească inimile românilor. După doar un an de la debut, a fost aleasă cea mai bună voce pop, iar până la finalul următorului an, triumfa pe scena Cerbului de Aur, cu primul să album. Valoarea sa artistică a fost recunoscută rând pe rând în Austria, Malta, Turcia şi Bulgaria, atrăgând după sine nu mai puţin de 5 turnee internaţionale, între 1991 şi 2003, în Bulgaria, Israel, Malta si Statele Unite. În 1993, a înfiinţat Laura Stoica Band, care a concertat live pe numeroase scene din ţară şi din străinătate.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele