Romania s-a calificat la EURO 2024, după victoria senzațională cu Israel! “Tricolori”, la al șaselea Campionat European din istorie

Publicitate

Echipa națională de fotbal a României, cu trei fotbaliști dâmbovițeni în lot (Ionuț Radu – portar, Valentin Mihăilă – mijlocaș și Florin Tănase – atacant), s-a calificat, sâmbătă seara, la Campionatul European, găzduit anul viitor de Germania.

Frumoasa performanță a fost realizată după victoria cu 2-1 în fața Israelului, în penultimul joc din cadrul preliminariilor. În disputa de aseară, de la Felcsut, Israelul a deschis scorul prin Zahavi (2), iar România a revenit pe tabelă prin golurile marcate de Pușcaș (10) și I. Hagi (63).

În urma succesului cu Israel, “România, antrenata de Edward Iordănescu,  a acumulat 19 puncte și nu mai poate rata calificarea la EURO 2024. Cu un meci înainte de finalul preliminariilor, Romania ocupă primul loc în grupă, aflându-se la două puncte distanță de Elveția, ocupanta locului secund. Dacă săptămâna viitoare,  nu va pierde meciul cu elvețienii, Romania va termina pe primul loc în grupă.

În disputa de aseară, Mihăilă a fost singurul dâmbovițean care a intrat pe teren. Acesta a intrat pe teren în minutul 65 în locul lui Hagi, dar nu s-a putut bucura prea mult fiindcă a fost eliminat 20 de minute mai târziu din cauza unui fault dur la un adversar. Mai mult de atât, mijlocașul a irosit o ocazie monumentala de gol cu puține minute înainte de primirea cartonașului roșu.

Pentru naționala României va fi a 6-a participare la un Campionat European, după EURO 1984, EURO 1996, EURO 2000, EURO 2008 și EURO 2016. Cel mai bun rezultat al României a fost înregistrat în 2000, când s-a calificat în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Italia. În rest, nu a trecut de grupe.

Sursă foto: FRF.ro

 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!