Reguli nou-nouțe la Bacalaureat? Un ordin de ministru ar urma să aducă schimbări radicale

Publicitate

Bacalaureatul este la un pas de schimbări majore! Discuțiile despre noile reguli aduc în prim plan probe orale susținute primăvara și nu vara, laolaltă cu cele scrise, dar și corecturi online realizate de profesori.

Conform noului calendar al bacalaureatului, prezentat de televiziunea națională, competenţele lingvistice şi digitale se vor ţine în luna februarie, iar probele scrise, în luna iunie. Modificarea, propusă chiar de elevi, îi scapă pe candidaţi de probele de foc din mijlocul verilor fierbinți.
Și totuși reprezentanţii elevilor şi ai părinţilor nu sunt de acord ca dascălii să corecteze de acasă, aşa cum apare în proiect, pentru că, spun ei, ar afecta obiectivitatea.
Sistemul de corectare ar urma să fie digitalizat, la intrarea în sala de examen, elevii vor primi câte un cod de bare, iar la finalul probei, lucrările vor fi scanate şi corectate online chiar și de acasă, printr-un sistem pus la punct de Sistemul de Telecomunicaţii Speciale.
Proiectul ar trebui implementat până pe 31 decembrie. Potrivti sursei citate, testarea sistemului se va face prin simulări. Schimbările au fost anunţate în cadrul întâlnirii Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educaţiei şi urmează să fie definitivate printr-un ordin de ministru.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele