Răvășitul oilor de la Runcu. Mâncare tradițională, spectacole, foc de tabără și de artificii, plimbări călare

Publicitate

În acest sfârșit de săptămână, la Runcu, are loc cel mai așteptat eveniment al toamnei. Răvășitul oilor a ajuns la ediția a 27-a, ceea ce înseamnă că tot de atâția ani, dâmbovițenii și nu numai se strâng la această frumoasă sărbătoare tradițională a ciobanilor.

Pe platoul pășunii comunale Vârf la In, invitații și oaspeții sunt așteptați cu târg tradițional și expoziție de produse tradiționale românești. De asemenea, în fiecare dintre cele două seri, artiști populari vor încânta vizitatorii cu spectacole folclorice în aer liber, ce vor începe la ora 12.00. Bineînțeles, cele două zile de sărbătoare de la Runcu reprezintă o adevărată provocare pentru gurmanzi și nu numai, bunătățile de toate felurile, de la brânzeturi și bulz, până la produse din carne și celebra pastramă, fiind din belșug, toate ”udate” cu țuică și must.

Dintre surprizele pregătite de organizatori, mai amintim: plimbări călare, concurs cu cai de tracțiune, foc de tabără și de artificii.

Răvășitul oilor este o sărbătorare simbolică în zilele noastre, care marchează sfârșitul anului pastoral. Este momentul coborârii oilor de pe munte, marcat cu dans, cântec, jocuri, voie bună.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!