Puterile miraculoase ale lumânărilor de la Înviere

Publicitate

Lumânarea din Noaptea sfântă de Înviere au puteri miraculoase, spun credincioșii și preoții.

Cei mai mulți dintre noi venim acasă cu lumina sfântă, după ce am participat la slujba de Înviere, lumina simbolizând Învierea, biruința asupra morții, Lumina lui Iisus Hristos.

După ce pășesc peste pragul casei, credincioșii fac semnul crucii, iar apoi sting lumânarea, afumând cu aceasta grinda, tot în semnul crucii. Se spune în popor că o casă are atâția ani câte astfel de cruci se pot distinge pe grindă.

Dar ce se întâmplă mai departe, tot anul, cu lumânările de la Înviere. De regulă, acestea se păstrează cu sfințenie tot anul, pentru a le avea la îndemână și a le aprinde când membrii familiei trec prin momente grele, primejdioase, prin boli și necazuri sau încercări neobișnuit de grele. Lumânarea de la Înviere mai poate fi aprinsă și la mormintele celor trecuți în eternitate. Lumânarea de la slujba de Înviere se păstrează 7 ani și apară oamenii și gospodăriile de primejdii și rele, de boală și necaz.

Există sate în care și astăzi sunt afumate și vitele, pentru a le feri de boli sau accidente. În Bucovina, lumânarea de Paști este adusă în casă și lăsată să ardă pentru a lumina întreaga gospodărie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!