PUCIOASA: Un adolescent aflat sub control judiciar a comis-o din nou

Foto arhivă
Publicitate

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au fost sesizați de un bărbat de 37 de ani cu privire la faptul că i-au fost sustrase bunuri din autovehicul. Acționând cu operativitate, polițiștii au identificat principalul bănuit în persoana unui tânăr de 17 ani.

În sarcina acestuia s-a reţinut că, în noaptea de 26 spre 27 martie a.c., ar fi spart un geam al autoturismului și ar fi sustras din interior 600 de lei. Polițiștii au procedat la reținerea bănuitului pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 28 martie, să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, tânărul se afla sub control judiciar pentru săvârșirea unei alte  infracțiuni de furt calificat.

Pentru a preveni furturile de şi din auto, poliţiştii le recomandă cetăţenilor: 

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi-l, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile în contact durează câteva secunde.

Închideţi complet toate geamurile! Un singur geam lăsat întredeschis poate să anuleze toate măsurile de precauţie luate!

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

Se recomandă ca autovehiculele să fie parcate în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului.

Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile.

Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.

Nu vă lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare ( bani, dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, laptop-uri).

În staţiile de alimentare cu carburant, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de blocare al uşilor.

Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina, chiar dacă aveţi impresia că telecomanda a activat închiderea.

Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau mecanicilor ocazionali. Riscaţi să rămâneţi fără componente care funcţionau sau să vi se facă copii de pe chei.

În cazul în care sunteţi victimele sau martorii unor astfel de infracţiuni, sesizaţi poliția prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!