Protestele din sănătate, neluate în seamă de autorități?

Publicitate

Urmând calendarul stabilit la jumătatea lunii septembrie, Federația Sanitas a declanșat pichetările la București, nemulțumite de faptul că guvernanții una au promis în campania electorală și alta fac.

Astfel, ieri, 2 octombrie a.c., timp de două ore, sindicaliști din sistemul sanitar din toată țara, inclusiv din Dâmbovița, au protestat în fața Ministerului Muncii, urmând ca pe 4 octombrie, mișcarea de protest să se mute în fața Ministerului Sănătății.
”De ce creșterile salariale promise la 1 ianuarie 2018 se anulează aproape total din cauza trecerii contribuțiilor sociale în sarcina angajatului?
De ce pierdem tichetele de masă, de la 1 ianuarie 2018?
De ce (ministerele – n.n.) discriminează categoriile profesionale din sănătate și asistență socială la acordarea creșterilor salariale și a sporurilor?”
Acestea sunt întrebările-revendicări ale sindicaliștilor din sistemul sanitar. Dacă protestele vor avea vreun rezultat, rămâne de văzut, mai ales că ieri, potrivit vicepreședintelui Sanitas, Iulian Pope, de la Ministerul Muncii nu a coborât nimeni să comunice ceva, iar la Ministerul Sănătății, a fost ”dezamăgit” de discuții.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele