Proteste în penitenciarele din România! Angajații ameninţă cu blocarea treptată a activităţilor

304

Angajații din penitenciare fac grevă. Potrivit Federației Sindicatelor ANP, aceasta “este motivată de faptul că Guvernul Romaniei refuză să facă investiţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, blochează concursurile de ocupare a funcţiilor vacante, întârzie nepermis aplicarea unor măsuri de protecţie a angajaţilor şi adoptă legi care restrâng drepturi salariale şi scad pensii.”

Începând cu 1 august, angajații din penitenciare declanșază proteste pe perioadă nedeterminată. Aceștia vor refuza să efectueze ore suplimentare și alte atribuții decât cele specifice funcțiilor ocupate.

“Conditiile din penitenciare sunt la fel de improprii pentru personal pe cat sunt pentru detinuti, iar Parlamentul la propunerea Guvernului a recunoscut prin lege aceasta situatie de fapt. Diferenta fiind ca personalul din penitenciare lucreaza in medie 23 de ani in aceste conditii improprii, in vreme ce detinutii executa in medie cate 4 ani de pedeapsa.”

În cazul în care Guvernul nu-și respectă promisiunile, activitățile din panitenciare vor fi treptat blocate, iar acțiunile de protest se vor muta la sediul Adminiatrației Naționale a Penitenciarelor, Ministerul Justiției și Guvernul României.

Andreea Vintilă

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!