Programul Județean de Dezvoltare Locală, un real ajutor pentru majoritatea localităților din Dâmbovița! Primarii din județ, întâlnire cu conducerea Consiliului Județean și cea a Asociației Comunelor din România

Publicitate

Întâlnire a primarilor dâmbovițeni cu conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și cea a Asociației Comunelor din România!

Cu această ocazie, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a ținut să sublinieze excepționala colaborare din mandatul său cu ACoR: „Am lucrat împreună pentru a dezvolta fiecare localitate în parte, iar pentru acest lucru le mulțumesc președintelui ACoR, Emil Drăghici, și președintelui filialei județene AcoR, Dorinel Soare, precum și tuturor primarilor dâmbovițeni”.

Totodată, șeful administrației județene a reiterat importanța parteneriatului pe care l-a avut cu primarii din județ, „esențial pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor la nivel local, mai ales a celor la care Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat o parte importantă a finanțării.

Programul Județean de Dezvoltare Locală este un real ajutor pentru 76 de primării dâmbovițene! Sunt derulate investiții de peste 360.000.000 de lei, iar Consiliul Județean Dâmbovița asigură aproximativ 145.000.000 de lei din această valoare.

Datorită proiectului Consiliului Județean Dâmbovița de 65.000.000 de lei, suma accesată prin PNRR, vom dota cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice 61 de unități de învățământ din 54 de unități administrativ-teritoriale dâmbovițene, Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar din Târgoviște.

Pentru elevii navetiști din 48 de localități vor fi achiziționate microbuze electrice sau hibrid. Consiliul Județean Dâmbovița a atras și banii necesari, 55.000.000 de lei, sumă nerambursabilă accesată prin PNRR și AFM.

Unul dintre cele mai mari proiecte, 2.200.000.000 de lei, este cel prin care se vor  înființa sau extinde rețelele de apă și canalizare în 52 de localități ale județului Dâmbovița.

Județul Dâmbovița a fost primul care a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny». Vorbim de finanțarea a 163 de proiecte cu o valoare de peste 1.500.000.000 lei, sumă care va fi investită în drumuri, poduri, rețele de apă, canalizare și gaze”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!