Echipa naționala U19 a României s-a reunit, sâmbătă după-amiază, pentru “dubla” amicală cu Macedonia, programată pe 31 august, și respectiv 2 septembrie. În cadrul lotului convocat de selecționerul Adrian Boiangiu se regăsesc doi portari dâmbovițeni: Andrei Vlad și Marian Aioani.
Primul este portar la FCSB București, iar al doilea la Chindia Târgoviște. În ceea ce-l privește pe Aioani, acesta a fost folosit de Nicu Croitoru în disputa cu Foresta Suceava, câștigată de Chindia cu 6-0. Tânărul goal-keeper a fost trimis pe teren în actul secund, în locul mult mai experimentatului Iustin Popescu, achiziționat în această vară de la Dinamo București. Lotul României cuprinde următorii jucători pentru “dubla” amicală cu Macedonia: Andrei Vlad (FCSB București), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Alexandru Costache (Concordia Chiajna) – portari, Denis Hăruț, Cristian Podină (ambii ACS Poli Timișoara), Cristian Băluță, Robert Neciu (ambii Viitorul Constanța), Constantin Dima (Sepsi Sfântu Gheorghe), Andrei Trușescu (AS Roma), Ricardo Grigore (Dinamo București) – fundași, Radu Boboc, Mihai Ene (ambii Viitorul Constanța), Vlad Dragomir (Arsenal), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe, Florin Vasile (ambii in Vasile i (eș), anța), ) – fundașrtari,ian Aioani (Chindia Târgoviște), onat în această vară de la Dinamo București. Dinamo), Radu Bârzan (FC Argeș), Claudiu Micovschi (FC Genoa), George Merloi (Rennes), Andrei Cordea (Novara Calcio) – mijlocași, Robert Moldoveanu (Dinamo), George Ganea (AS Roma) și Andrei Sîntean (Slavia Praga).
Programul curent, denumit „Reabilitarea colectării, transportului, depozitării, prelucrării deșeurilor solide în județul Dâmbovița”, se apropie de finalizarea primului ciclu, de 8 ani, al contractelor de delegare prin concesiune a serviciilor cu cei doi operatori cu care autoritățile au o relație contractuală din 2010 SC Supercom SA și SC Eurogas Prescom SRL).
În calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Salubritate, Consiliul Județean Dâmbovița a anunțat că, în următoarele 12 luni, este necesar să se desfășoare activitățile:
– reatribuirea, în baza procedurilor legale de achiziție publică, a operării serviciului de colectare, selectare și transport al deșeurilor menajere generate de populația județului Dâmbovița, după negocierea cererii de prelungire a contractului, formulată de SC Supercom SA;
– reconstituirea capacității celulelor de depozitare a deșeurilor menajere la depozitele ecologice Aninoasa și Titu;
– asumarea, prin prevederile celor două contracte, a obiectivelor de eliminare prin valorificare a fracțiilor de deșeuri menajere apte pentru valorificare, spre a evita plata de suprataxe pentru deșeurile ce se elimină prin depozitare, astfel încât la data de 01.01.2019, nicio administrație locală să nu suporte plata acestei penalități extrem de împovărătoare;
– constituirea unui operator propriu – ca soluție temporară de rezolvare a situațiilor imprevizibile, accidentale sau incidentelor contractuale cu cei doi operatori cărora li s-a delegat, prin concesionare, serviciul menționat – operator propriu -, singura soluție temporară, permisă de lege, către care se poate delega gestiunea acestui serviciu fără procedură de achiziție publică.
Mai mult, Consiliul Județean a demarat, în acord cu Planul Național de Gestiune a Deșeurilor, un proiect POIM pentru refacerea întregului sistem de colectare și transport, precum și de sortare, valorificare și tratare termoenergetică a deșeurilor, printr-o soluție completă de tratare mecano-biologică, ce urmează să fie construită la depozitul Titu, cu funcțiune de deservire a tuturor solicitărilor din Regiunea Sud Muntenia.
Întrucât termenul de 01.01.2019 – de la care devin exigibile penalitățile pentru neîndeplinirea obiectivului de valorificare a deșeurilor menajere – pune o presiune suplimentară pe demersurile ADI, fiecare din obiectivele menționate mai sus vor fi îndeplinite independent de interesul sau dezinteresul unui membru / unor membri ADI, mai anunță Consiliul Județean.